به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، در یکصد و سی و چهارمین نشست شورای آیندهنگاری فرهنگستان علوم پزشکی، موضوع بررسی نظام دارویی کشور و طرح ژنریک با حضور متخصصان و اعضای انجمنهای مختلف مورد بحث قرار گرفت. سید حسن امامی رضوی، دبیر فرهنگستان علوم پزشکی، ضمن اشاره به برنامه هفتم توسعه، بر اهمیت این نشست در ارزیابی قانون و سیاستهای مربوط به نظام دارویی کشور تأکید کرد.
علی خلج، رئیس گروه علوم دارویی، تاریخچه نظام دارویی کشور را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد که پیش از انقلاب اسلامی، تولید داروها بهویژه از طریق شرکتهای چند ملیتی و داروهای برند انجام میشد. او خاطرنشان کرد که بعد از انقلاب، نظام تولید داروهای ژنریک با موفقیت ادامه یافت اما در اواخر دهه ۸۰، سیاستهایی که به استفاده از نام برند مجوز میدادند، مشکلاتی ایجاد کردند.
وی تأکید کرد که کیفیت داروهای ژنریک باید با داروهای برند قابل مقایسه باشد و در غیر این صورت، عرضه این داروها به بازار صحیح نیست. خلج همچنین به نتایج یک طرح تحقیقاتی اشاره کرد که نشان داد تجویز و مصرف داروهای ژنریک میتواند هزینههای سلامت را کاهش دهد.
در ادامه، عباس کبریایی زاده، استاد داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به الزامات موفقیت طرح ژنریک اشاره کرد و گفت: سازمان غذا و دارو باید توانایی ارائه داروهای با کیفیت را داشته باشد. قیمتگذاری منطقی داروهای ژنریک نیز برای ارتقا سلامت جامعه ضروری است.
نازیلا یوسفی، عضو گروه علوم دارویی، به بیانیه فرهنگستان درباره طرح ژنریک اشاره کرد و گفت که تمامی داروها باید با نام ژنریک و قیمت یکسان در دسترس باشند. وی بر لزوم اجرای صحیح این نظام تأکید کرد تا همه مردم از مزایای آن بهرهمند شوند.
در پایان، محمد علی محققی، معاون علمی فرهنگستان، با تأکید بر اهمیت فرهنگسازی در نظام سلامت، به نقش فرهنگستان در حمایت از طرحهای دارویی اشاره کرد و خواستار بازبینی بیانیههای مرتبط و ارسال آنها به سیاستگذاران شد. او تأکید کرد که خوداتکایی در حوزه دارو و رسیدن به مرجعیت باید از وظایف فرهنگستان باشد.
نظر شما